Kasikasima dag 2

Saturday, November 26, 2016

Om gelijk maar te beginnen het eindpunt van vandaag. We zijn nu op tussenkamp Kamakabari, een klein eilandje stroomopwaarts.

Vanmorgen vroeg opgestaan, tegen half zeven, even wachten op het beloofde warm water maar uiteindelijk tegen half acht hadden we water voor de thee. Tegen achten ontbeten, tegen tienen vertrek maar dan wel op z’n Surinaams. Om elf uur gingen we op pad, nu echt de rivier op het bos in.

Twee van onze vijf begeleiders, hadden nog een beetje Kasiri mee. De typerende geur verraadde hun dus we hebben het allemaal weer gedronken.

Ijsvogels, zwarte havik, visarend, ara’s en vele andere vogels en vogeltjes gezien. Onze gidsen hebben onderweg nog meervallen gevangen en ze zijn nu ook weer op jacht. Ik ben benieuwd waar ze nu mee terug komen.

Onderweg moesten we twee keer uitstappen om de boot tegen de stroomversnelling in te duwen of te trekken. De kracht van het water en de gladheid van de stenen maakten dat niet eenvoudig. Wel een fantastische ervaring.

Bij aankomst hebben we nog even gezwommen. Heerlijk om even af te koelen. Nu nog even gezellig kletsen met z’n viertjes voordat we straks gaan eten.

Nog even kleine nabrander. Tijdens het avondeten kwam er tussen de bladeren van het dak een Tarantula te voorschijn. Het was een vrouwtje en was groter als mijn hand. Mooi beestje om te zien, zwarte harige poten en aan het uiteinde een beetje oranje gekleurd. Erg fotogeniek beestje.