Kasikasima dag 3

Sunday, November 27, 2016

Geslapen in een hangmat samen met een groep mosquitos. Lekgeprikt maar gelukkig weinig last van.

Voor het slapen gaan gisteravond nog geluisterd naar de brulapen. Tjonge wat een herrie kunnen die maken.

Ook noemenswaardig is de sterrenhemel, geen strooilicht dus je ziet alles.

Ik dwaal af, we zitten nu op een bankje met een kopje thee te genieten van het uitzicht in kamp Sawaniboto.

Mooie plek maar het had niet veel gescheeld of we waren hier niet geweest. Door de droogte was het een enorme klus om de boot te krijgen waar die nu is.

Bij Trombakasula hebben we de ene boot achtergelaten en verder gegaan met een andere boot. De spullen moesten omgepakt worden. Alles een heuvel op en aan de andere kant er weer af.

De boot lag op de kant op het droge. Met man en macht, over boomstammen gerold, getild en geduwd totdat we bij het iets diepere water waren.

Onderweg nog meerdere keren uit de boot om te duwen en te trekken maar we hebben het gered.

Onderweg weer verschillende dieren gespot. Doodskop apen, brulapen, ijsvogels, gieren, toekans, ara’s, een glimp van een jaguar en een familie kpibara’s. De Kapibara’s zijn enorme knaagdieren, mega marmotten met zwemvliezen. Jack sprong vanuit de boot achter een jong aan dat in de rivier zwom en ving het dier.

Het arme dier was zichtbaar bang. Na een onvrijwillig fotomomentje mocht het diertje weer verder zwemmen. Het jong was ongeveer 40 cm lang en woog denk ik een kilo of acht.

We hebben nu net de lunch achter de kiezen en het is half zes. Geen avondeten meer dus.

Het was al met al wel weer een avontuurlijke dag.

Vanavond er maar vroeg in. Morgen om acht uur ontbijten en om negen uur de berg op. Een wandeling van zeven uur met een uurtje op de top. We gaan het zien!