Kasikasima dag 6

Wednesday, November 30, 2016

Uitgeslapen voor zover dat kan hier. Je gaat slapen wanneer het donker wordt en je wordt wakker als het weer licht wordt. ’s Avonds klets je meestal wel wat na tot een uur of acht maar de zon is al weer op voor zeven uur, lange nachten dus.

De laatste dag in dit kamp, de tijd staat stil hier, het was een fantastische ervaring om hier te zijn midden in het “bos”.

Vanmorgen Jo Nesbo deel 4 uit de Harry Hole reeks uitgelezen. Dat was lekker. We hebben in het kamp nog ontbeten en geluncht en daarna was het tijd om de boot in te pakken.

In de ochtend nog met Alex en Astrid in de stroomversnelling gelegen, we zijn zelfs tot aan de waterval geweest, heerlijk dat water en wat een fantastisch uitzicht daar. Samen met Astrid door de stroomversnelling teruggedreven, het was oppassen maar weer een onvergetelijk moment.

Met de volgeladen boot vertrokken we tegen half één. Ondanks de lage waterstand verliep de reis vlotjes. Slechts een paar momentjes dat de boot een beetje klem kwam te zitten. Even uitstappen, beetje duwen beetje trekken en hop daar gaan we weer.

Onderweg hebben we ook nog een Kapibara gezien aan de waterkant. Een mooi volwassen exemplaar en ook onverstoorbaar.

Het ging vlot totdat we bij Trombaka aankwamen daar hebben we de boot tweehonderd meter voor de originele plaats aangemeerd. We konden simpelweg niet verder komen. Alle spullen werden uitgeladen en versjouwd naar de andere boot, een lastige wandeling over de rotsblokken, heuveltje op, stukje door het bos en het heuveltje weer af. Op zich niet heel zwaar zou je denken maar door de hitte best weer pittig.

Na Trombaka ging het vlotjes, slechts twee keer uit de boot en nu zijn we weer in het tussenkamp (Kamakabari).

Voor vanavond staat nog een nachtelijke boottocht op het programma.