Monday, January 1, 0001

VMware CTAB & VMworld

10-14 September 2017, Barcelona

Edge computing

Bij het CTAB programma was er een sessie van Joe Baguley (VP & CTO EMEA, jbaguley@vmware.com) daarin kwam Edge computing ook naar voren als één van hun aandachtspunten.  Een meeting met Joe Baguley, Niels Hoffmann en Anne Cnossen is handig om een keer te organiseren. Ik verwacht dat Peter Klint dat wel kan/wil organiseren.

NSX-V vs NSX-T

NSX is nu in twee smaken verkrijgbaar, de V-versie gebruiken we nu. De T-versie (Transformer) is de toekomstige multi-platform versie. Het kan geen kwaad om daar enige druk uit te oefenen op migratie tooling en uit te vinden hoe we de twee versies naast elkaar kunnen draaien.  Verder zal NSX alle mogelijke workloads gaan ondersteunen, hypervisor, container op de hypervisor of bare-metal, guest VM in een publieke Cloud, NSX Edge en ESXi en TOR op bare-metal servers. Support voor bare-metal komt in een toekomstige release. Via het MOU/Showcase programma hebben we om een PoC met NSX-T gevraagd.

## Partnering met VMware

Peter Klint gesproken, hij zou graag een partner relatie met KPN zien. Waarschijnlijk oud nieuws voor je maar ik noem het toch nog maar even. Hij noemde ook het voorbeeld van NSX licenties afnemen en daarbij de vSphere licenties gratis krijgen. Ze willen dus heel graag NSX bij ons binnen krijgen op een grotere schaal net zoals ze bij Vodafone doen. Aangezien je met iemand van inkoop die kant op gaat is dit wellicht interessant.

IoT

Samen met de Edge ontwikkelingen is VMware ook bezig om een IoT management platform op te tuigen. Bij de CTAB meeting was er een hoog-over sessie van Mimi Spier waar ik niet erg van onder de indruk was. Ondanks de oppervlakkige presentatie heeft het wel potentie.

Pivotal Container Service (PKS)

Een nieuwe ontwikkeling bij VMware voor Cloud Native applicaties, container orkestratie d.m.v. Kubernetes, netwerk d.m.v. NSX-T. Het geheel wordt aangeboden als een product. Dit product heeft ook overlap met KPN’s AppFactory bouwblok.  Via het MOU/Showcase programma hebben we om een PoC met PKS en NSX-T gevraagd.

Pivotal Cloud Foundry

Pivotal Cloud Foundry wordt gezien als SaaS oplossing. Net zoals PKS draait dit op een een IaaS basis met daarop BOSH.

Telco

Telco’s zijn een nieuwe doelgroep voor VMware. Dit kwam bij de keynote van Pat Gelsinger sterk naar voren. General Purpose Hardware met daarboven op een Converged Cloud / NFV Infrastructure. 

Cloud Provider Program

Consistente infrastructure en Operations over verschillende Clouds providers. Naadloze integrate tussen Private Cloud, Amazon of IBM Cloud. Hoe kunnen we als KPN daarop aansluiten?

## VMware HCX technologie

Aangekondigd als zero-downtime migratie tooling van on-premise naar Cloud (IBM Cloud en OVH vooralsnog). Hoe kunnen we als KPN daarop aansluiten?