devNetNoord

Jouw devNetwerk in het Noorden

Updated on Thursday, September 29, 2011
Last Modified on Sunday, January 19, 2020

Hoe het begon

In 2011 is devNetNoord opgericht. devNetNoord is een platform voor en door .NET developers in Noord Nederland. Het platform is initieel opgezet door medewerkers van Microsoft, Quintor, KPN en Gasunie.

devNetNoord poster

In de zomer van 2011 is het idee geboren om iets voor .NET ontwikkelaars te doen in het Noorden. René Broere (Quintor), Marco van der Steijle (destijds Microsoft) en Albert Alberts (KPN) maakten het idee concreet en op donderdag 29 september 2011 organiseerde devNetNoord haar eerste event. Op dit moment hebben we via MeetUp 645 leden.

Doel

De events zijn gericht op developers in Noord Nederland die interesse hebben in .NET ontwikkelen, architectuur en het laatste nieuws van Microsoft.

Het is de bedoeling om de sessies praktisch in te steken, zodat de aanwezigen de kennis die zij opdoen in de sessies op korte termijn kunnen toepassen in hun dagelijks werk. Code zal een belangrijk aspect zijn van alle presentaties.

Events

Onze evenementen worden tweemaal per jaar georganiseerd.

In het verleden hebben we een onderscheid gemaakt tussen devNetNoord- en devCampNoord-evenementen. De “camp” evenementen werden onregelmatig georganiseerd.

In 2019 hebben we besloten om in het voorjaar een volledige dag evenement te organiseren (de voormalige “camps”) en in het najaar een middag-evenement. De naamgeving voor beide type evenementen is straks devNetNoord evenement.

Door de jaren heen is de informatie over devNetNoord op verschillende plekkken terecht gekomen. We zijn bezig om dit weer te stroomlijnen maar tot die tijd zijn onderstaande links te gebruiken.

Quote

Op de eerste polo-shirts stond achterop de memorabele tekst:

“Ik vond het volgende devNetNoord-event toch beter!”