Vanuit Pingyao (Noord China)

Dag 2) Na een vlucht van 10 uur aangekomen in Beijing. Weinig tijd gehad maar wel echte Peking eend gegeten ;-)

Dag 3,4) Met de bus naar Chengde en daar het keizerlijk Zomerpaleis bezocht en een aantal van de tempels rondom het Zomerpaleis. 

Dag 5) Weer met de bus naar Beijing, daar de nachttrein in. Treinreizen in China is anders, harde bedden die, in ieder geval voor mij tien centimeter te smal zijn, veel kabaal van Chinezen en licht uit om klokslag 10:00 uur.

Dag 6) Aankomst in Datong, we zijn naar de Yungang grotten geweest. De keizerlijke hofhouding had een groot aantal beeldhouwers in dienst die in de rotsen Buddha beelden en andere goden afbeeldingen hebben gemaakt. Erg indrukwekkend.

Dag 7) Een hangend klooster bezocht, een klooster aan een bergwand geplakt. Weliswaar niet meer aktief in gebruik maar daarom niet minder mooi. 's Avonds weer met de trein. Dit keer naar Pingyao.

Dag 8) Heel erg vroeg aangekomen (5:00 uur 's ochtends). Het dorpje is betoverend. Ingeklemd in een industrieel gebied is dit een dorp waar de moeite wordt gedaan om alles zoveel mogelijk authentiek te laten. Het resultaat is dat je soms het gevoel hebt dat je in een filmdecor rondloopt van een chinese film zoals “Raise the Red Lantern. Over die films gesproken morgen gaan we naar het huis waar die film is opgenomen. Ik ben heel benieuwd. Je leest het in het volgende verslag wel ....

In het algemeen zijn de chinezen weer helemaal top. Wat een volk! Met een simpele poging om hallo te zeggen tover je al een lach op de gezichten. Ook op het gebied van handelen is het erg gezellig. Afdingen om een beetje een goede prijs te krijgen hoort erbij. En waar gaat het dan uiteindelijk om? Een paar Yuen van de prijs af (8 Yuen = 1 euro). Het plezier wat beide partijen er aan over houden is niet te beschrijven. Je moet het gewoon een keer gedaan hebben.

Tot zover nu er staat alweer iemand achter mij te trappelen.

Comments